Recept: Frukt-muffins för barn med banan, äpple och morot

Dessa härliga fruktmuffins är enkla att tillaga och innehåller massor med härlig frukt och grönsaker och helt utan tillsatt raffinerat socker.

Perfekta muffins som blir sådär fluffiga och är väldigt uppskattade av småbarn för mysiga fikastunder. Perfekt som introduktionssnacks för baby led weaning.

Nedan recept räcker till 12 stora muffins.

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 1 banan
  • 1 äpple
  • 2 stycken ägg
  • 1 dl vetemjöl (Använd ett bra ekologiskt vetemjöl)
  • 1 tesked vaniljextrakt (Efter önskemål)
  • 1 tesked bakpulver
  • Lite olja för att smörja formarna (Olivolja utan för mycket smak)

Steg för steg:

  1. Värm upp ugnen till 180 grader
  2. Skala morot och äpple och hacka till mindre bitar eller riv på rivjärn
  3. Lägg i morot och äpple i en kastrull med lite vatten och låt småputtra i 5 minuter
  4. Medan äpple och morot kokar kan du skala banan och mosa den med en gaffel i en skål
  5. När äpplet och morot blivit mjuka kör du en mixer och mixar till en pure
  6. Blanda puren med äpple och morot tillsammans med banan och ägg
  7. När blandningen blivit lite fluffig och det bildas bubblor (Cirka 1-2 minuter) så lägger du i vetemjölet och bakpulvret
  8. Mixa i ytterliggare cirka 1 minut så allt vetemjöl är väl blandat.
  9. Nu är du färdig och kan hälla upp smeten i formarna (Du kan använda en silikonform eller mindre formar men vi rekommenderar silikonform)
  10. OBS: Glöm inte att smörja in formen med olja så de enkelt kommer loss.

Vanliga frågor:

Kan man ta bort någon av ingredienserna?

Man kan byta ut frukt eller grönsaker mot andra men vi rekommenderar inte att ta bort helt.

Uppläggning:
Serviserna kommer från Whally.se

Mer att läsa  Recept: Enkel omelett för barn och bebisar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.